середа, 6 грудня 2017 р.

Відзначення Дня волонтера ЗОШ №5. Благодійна акція «Подарунок бійцю»

Відзначення Дня волонтера ЗОШ №5.

Благодійна акція «Подарунок бійцю»
5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. Все більше людей долучається до волонтерської справи, все більше молоді свій вільний час віддає іншим. «А хто такі волонтери?» – спитаєте Ви.
 Волонтерами спочатку називали людей, що добровільно та виключно за своїм бажанням йшли на військову службу в деяких європейських країнах (наприклад, Франції, Іспанії). Зараз від визначення «волонтерство» залишилося лише слово «добровільно», тобто діяльність на основі доброї волі на благо інших. Волонтер – це людина, яка допомагає сусідам, співвітчизникам та людям, що потребують допомоги. Вони працюють у школах, лікарнях, бібліотеках, таборах з біженцями, а також вони і є серед нас.

Зважаючи на ситуацію, що склалася в 2014 р. на Сході нашої країни, волонтерство стало більш поширеним явищем у суспільстві. Не стоїть осторонь, а активно долучається до волонтерської діяльності й наша школа.



З січня 2017 року завдяки учням, батькам та вчителям ЗОШ №5 взяла участь у багатьох благодійних акціях і сьогодні ми дякуємо всім небайдужим.
Напередодні нового року протягом тижня, з 30.11. по 01.12.2017 р. у нашій школі проводилася  благодійна акція «Подарунок бійцю».
Учні писали листи військовим, готували малюнки, збирали солодощі, щоб хоч трохи передати святкову атмосферу та зігріти душі і серця військових у зоні АТО турботою та вдячністю за мир, який вони для нас виборюють.
05 грудня відбулася зустріч учнів 9-11-х класів з членом Національної спілки журналістів, викладачем Бердянського державного педагогічного університету, одного із засновників волонтерської організації при БДПУ та автором книги «Наші Атланти» – Герилівим Степаном Миколайовичем, щоб передати всю зібрану благодійність та вдячність нашим захисникам в АТО.
Ми ще раз дякуємо всім учням, батькам, вчителям за допомогу та молімося за мир в нашій країні!




Педагог соціальний ЗОШ №5
Волик А.С.
Педагог-організатор ЗОШ №5
Чичканьова Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар