середу, 18 квітня 2018 р.

Семінар «Раннє втручання. Супровід дітей з особливими освітніми потребами»

Семінар «Раннє втручання. Супровід дітей з особливими освітніми потребами»

18 квітня 2018 року на базі Компетентнісного центру БДПУ відбувся семінар «Раннє втручання. Супровід дітей з особливими освітніми потребами», в рамках грантового проекту «Дитина. Родина. Громада». До якого були запрошені представники шкіл міста.

Представником та учасником семінару нашої школи був педагог соціальний та практичний психолог Волик А.С.

Ініціатор та організатор заходу – Корж Олена, мати дитини з аутизмом, голова ГО «Розвиток особистості дитини плюс».

Зустріч пройшла при підтримці факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти.

Викладачі кафедри – завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Ревуцька Олена Володимирівна та доцент кафедри Сербова Ольга Вікторівна доповідали щодо ролі логопеда та практичного психолога у ранній діагностиці та профілактиці психофізичних вад у дітей.
На питання «Що таке раннє втручання? Навіщо ця послуга потрібна громадам? надав відповідь Піщулін Сергій Вікторович, координатор проекту

«Дитина. Родина. Громада», м. Запоріжжя.

З доповіддю «Раннє втручання – початок. Чому та як?» виступила мати дитини з аутизмом, національний координатор Програми «Батьки за раннє втручання», м. Київ – Скрипко Олена.

Острогляд Наталія – мати дитини з аутизмом, керівник проекту «Дитина. Родина. Громада.», засновник ГО «Аутизм. Свідоме батьківство» висвітлила питання «Навіщо потрібен батьківський рух?»

З особливостями роботи групи психологічної підтримки батьків присутніх ознайомила Кідалова Олена – практичний психолог ГО «Розвиток особистості дитини плюс».

«Формування критичного мислення в дітей з особливими освітніми потребами», з цим питанням виступила Коломєєць Лариса, експерт та тренер з прав людини, національний тренер з медіації, магістр державного управління, вчитель методист. До участі в обговоренні були запрошені члени команди раннього втручання селища Преображенка Запорізької області.

До семінару залучилися 106 учасників, серед них були освітяни, студенти, медичні працівники, науковці.

Усі учасники дуже вдячні організаторам за корисний та цікавий семінар. Було висловлено ряд побажань щодо використання результатів даного семінару і проведення аналогічних зустрічей у майбутньому.







2 коментарі: